Donnerstag, 25. April 2013

Lumo Kolleshi: SYTE KERKIMTARE DO SHPIKNIN DIELLIN

 
SYTE KERKIMTARE DO SHPIKNIN DIELLIN

Me kerkon aty ku s'ndodhem,
Mosardhjen tende rri e pres,
Veç malet s'dine te takohen,
Gryka dhe hone ndajne ne mes.

Me vjen çudi me zemren time
Si nuk pushoka ne vetmi,
Nje lule çel permbi thellime,
Ylberi porten hap ne shi.

N'eklips te diellit kerkoj drite
E syte s'di se ku t'i mbaj.
Hyr papritur qe lotesite
Te behen vese neper maj.

Me fare yjesh mbillma qiellin,
Nuk ka kuptim me boshesia,
Syte kerkimtare do shpiknin diellin
Dhe te mungonte gjithesia.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen