Donnerstag, 18. April 2013

Haxhi Morina: TRIMAVE TË GJAKOVËS

 
TRIMAVE TË GJAKOVËS
( Nga diaspora e vendi )

Këtu na ke Gjakovë
kem ardhë nga Diaspora,
se ta dëgjuam vajin largë ,
dënesjen dhe ofshamën e shpirtit,oj Nënë!

Dhe shumë shokë me vete kam marrë
për me ardhë e Zot me t ' dalë.

Kam marrë "Abejen" e Sadedinin,
Bardhylin e Ben Gaxhën
e Besë Bistazhinin ,

Besnikun nga Amerika,
djem që s 'dinin
çka është frika .


Të të themi mos ke frikë
se gji na dhe nga trupi ytë
këtu i gjetëm shokët tanë
që do vdisnin për Vatanë.

Ish Përmeti, ishte Ylli
ish Iliri e Eltoni
ish Hyseni dhe Benoni
e shum të tjerë.

Do të mbajmë në duar, Nënë
t' mos rrëzohesh
e nga dhëmbja
t' sakatohesh


Nënë e dashur, po ti ç'ke ?
të betohem n'gjakun tonë,
mos u quajt as gjak as Gjakovë
të humbur mbetshim përgjithmonë
nëse t ' lamë të biesh përdhe !

Erdhëm shpirtin të ta falim,
Nënë e dashur, tokë e vjetër,
morrëm vajzën edhe djalin
se më shumë nuk patëm tjetër !.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen