Samstag, 7. Februar 2015

Naim Fetaj - Për ditëlindjën time


PËR DITËLINDJËN TIME
Një fitilaq e do pishë pranë të mirës nënë
( e vaji im për hënë..)


Se kur linda unë thonë
Edhe dielli ish zënë

2.
Një gjysëm shekulli tash
Po mi rëndon këmbët
Rugëve të botës
Më ranë edhe dhëmbët

3.
Asgjë s'dua nga ti... vendi im i mirë
Veç një varr ndër hije
Edhe do shi...
Të tretem...të tretem
Të bëhem dhe për ty
Se është lodhur shpirti
Veç ik e ik nga ti... Sabit Rrustemi:

MIKUT TË FJALËS
( si urim për Naim Fetajn )

Mos i a var kohës shumë...
le t ' bëjnë ajo çka të dojë me vitet që ikin


Ti ndale veten aty ku ta ka ënda
pikën e qejfit
se nuk i bëhet vonë qiellit


Edhe pas njëqind vjete
mund të ta marrë atë dritë shpirti


Nami s' bëhet

Për çdo mbrëmje
mund të dukesh përmes atij ylli
sa për t' na hequr mërzinë


Kutitë e duhanit i hëngër dheu
vetëm Vera e Zezë e jetës na mbet
o Mik i Fjalës 


Gëzuar