Dienstag, 30. April 2013

Fakete Rexha: LULJA NE DRITARE

 LULJA NE DRITARE

Asaj nate mengjesore, gjarper i zi se ç'mu be rruga
qe ma le pas shpines sate kur me puthe ike e shkove
faculetes e mbeshtolle, xhepit majte brenda e vure
fjalen tende qe e shkele, syte kur more n'pellembe dore.
s'ka njeri qe t'me ujis, lule m'mbolle pres dritares
fjale e fundit ishte kthimi, pritja jote vaj m'rri buzes.
finje me bere m'a dhe shkopin, degdis botes me harrove
dashurine qe n'bese ta lash, nuk e vrave sa e deshperove.
pranveren qe m'a verbove, m'theve veren shpirtit thelle,
u thafte dora edhe lulet,para teje qe m'hynin n'dere.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen