Freitag, 26. April 2013

Fehmi Ajvazi: SAN SIRO

 
SAN SIRO

Aty shkojmë bashkë
Të varfër e të braktisur
Aristokrat e vrasës
Mashtrues e gjeni
Të klithim një çast
Të bëhemi një

Edhe kur dielli ngroh
Edhe kur frynë me shi
San Siro na bënë një

Rrëke vjenë ëndërrimi
Klithma e dëshprimi
Nga jehet dhe heshtja
Nga lufta e trishtimi

Aty në rrafshin sfidues
E njohim fitoren-humbjen
Tek e kuptojmë esull
Emblemen e lojës

Lojë është në San Siro
Lojë jemi ne këndej
Në botën e klithmave
Në rimat e sfidimit

Veç s’është e lehtë
Të luash deri në fund
As ta mbroshë fitoren
As ta pranosh humbjen…

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen