Samstag, 20. April 2013

Arben Gjeka: LARG

 
LARG

Ikur je
udhes nga lindin ylberet.
Kopshtet e mallit
po çelin trendafilat
tek dritarja jote.

S'qenka e lehte
me pamade kengesh
nuk zbutet shpirti.
Ti ikur je
me avionin
e nje luleje prilli.

Kjo hene
e ndryshkur nga pritja
rruget i mbush me trishtim.

Dhe neteve
ah' neteve ...
I vetmuar
angullin malli im !

- Myzeqe, me 24 mars 2013 -
 
 
Marrë nga "Sofra poetike"

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen