Samstag, 20. April 2013

Hekuran Miraka: KOHE PLEQSH

 
KOHE PLEQSH

Dominote i kemi ne tavoline.
Po luaj me femijet e mi.
Jemi kater, une, vajza dhe dy djemte.
Gruaja numeron piket.

Kuptohet qe dopiogjashta kerkohet rob,
E fshehin femjet , e shtyj dhe une me shkop.

Gruaja si gjithnje ne opozite.
-Bete me hile ! I fshehet piket?

Eshte kohe e lire
. Ka humbur vemendja e Vjollces.
Mbreteron vetem inati i femres.
Pa kurrekurreshtje per nenen e dopiogjashtes.

Dhe nen dopiogjashte ,
Jemi ne meshkujt gjumashe.

 Hekuran Miraka, 17 prill, 2013
Nju Jork


STINE TJETER NE VERI

Me kishin thene se zogjte kendonin ne pranvere.
E besova deri vone.
Po ketu ku stinet ndahen si gjysemtorte,
Me ngjau si nje shfaqje publike e epsheve.

I degjoj. Jane jashte dritares sime.
Cirren te betuar ne besnikeri fisnike.
Per here te pare me duket vetja si nje adoleshent korcar,
Qe per telat e kitares zgjedh floke vajzash.

Ka ikur gjysma e tortes.
Eshte prill.
Po cirren zogjte pas serenates.
Si djem xhentil.

Hekuran Miraka, 16 prill 2013
Nju Jork

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen