Dienstag, 31. Juli 2012

Lumo Kolleshi: Oligarki letrare

 
Oligarki letrare

Ne krye nje president i vetezgjedhur
Me dekret te veçante vijne postet piramidale,
Sekretare me spaleta. Yjet sipas grades.
U shpall kongresi i radhes.
Me nje klikim te shpejte fluturojne ftesat
Ne çdo paralel dhe meridian te globit.
Lumenj te fryre pershendetjesh
Turbullturbulluar zhurmerojne.
Si dikur nga galerite e qymyrit
Vagoneta te ngarkuara me çmime.
Vetkenaqesi qe çirret mbi binare te ndryshkur.
Po librat?
Skelete fletoresh te zhvarosura
Nga varrezat e mediokritetit.
Ne faqet e para paraprijne ligjeratat e ngjirura te vet presidentit.
Me tej?
Fotografi,muzike,kozmetike,
Tavolina te shtruara si per dasma mbreterish,
Dolli per kryepoetet,per kryeshkrimtaret...
Metaforat kerkojne nje cope litari dhe nje dege rrapi.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen