Freitag, 20. Juli 2012

Fatbardha Myslimaj Xhani: SONET...
SONET PËR VETE E TË TJERËT

(Universaliteti)

Ndonese bosh kurre nuk e lashe kupen e endrrave
Kuptova mes dridhmes se humbjes se perhershme
Se nganjehere duhet te dorezohem e urte dhe e mire
Para fatit qe nuk di te selektoje zemra per te vrare.

Une di, diku nje keshtjelle plot lule vjollce e zogj
Qe gjelbert para syve kendojne kengen e harrimit
E une edhe pse s'di te qaj i gjej ca fjale te eres
Qe drites i kendojne me vaje e kuje te deshperimit.

Gezimi me fshihet poshte gjethesh e gonxhesh
Me dore ma ben ana e erret e henes e zhduket
Zhdukem edhe me nuk jetoj pas çastit harruar
Lavde i thur asaj qe se pata e me iku prej syve.

Keshtu ditet bien si monedha ne fund te liqenit
E fatit nuk i kerkoj me llogari per gabimet e mia
As veten qortoj nese pata a s'pata faj qe ndodhi
Keshtu historia e secilit perseritet nga e para!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen