Freitag, 24. Juni 2011

Lumo Kolleshi: NË KUZHINEN E SHPIRTIT


Ne kuzhinen e shpirtit tim

Me bindje ua them
Ne kuzhinen e shpirtit tim
Zjarri nuk shuhet kurre.
Shtyjeni porten kanat me kanat,
Porositni dhe vetem porositni pa ngurim.
Do t’i gjeni te gjitha pa tjeter :
Berxolla puthjesh te pjekura ne buzet e skuqura
E nga lengu qe kullon mbi flake,
Tym do t’ju behen te gjitha mendimet.
Permbysini butet e veres se vjeter
Nga bistaket e syve mesdhetare
Qe perden e verbimit ia heq pas mijevjeçareve Homerit.
Mos kini frike  nga marrezia dhe dehja,
Ju risjell ne vete rehania e fjales se poetit.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen