Montag, 20. Juni 2011

Lediana Kapaj: PORTË E ZEMRES TIMEPORTË E ZEMRES TIME

Port'e zemrës time përherë qëndron hapur,
Eja pa trokitur, me ëndrrat të pres.
Qiriri i shpreses nuk e ka fshirë flakën,
Lotin tim të shpirtit ditë e natë po djeg!

Në ke harruar udhën, humbsh në hon të ferrit,
Nuk bëhem murgeshë, as dhe pendë e zezë!
Kam ëngjëjt e fatit mëkuar nga qielli,
Që ma mbushin jetën vetëm me pranverë!

Kam dhe zemrën time mbushur plot me zjarr,
Vatra e saj e ngrohtë si shtrat poezie.
Herë më bën të urtë, herë më bën si dallgë,
Jeta s'është gjë tjetër veç det dashurie...!!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen