Montag, 6. Juni 2011

Hajdin Morina: GJAKU I MUJËS


Hajdin Morina

GJAKU I MUJËS

Shprushi prushin e historisë
U mbush zjarr dhe u nis...
Plot Atdhe iu mbushën sytë
Kur hyri i pavdekshëm në Kosovë
Në atë dhjetor

I përqafonte katundet
Qytetet e Shqipërisë
Që ishin shkoqur nga trungu
Pazareve të historisë

Seç e shkrinte borën seç e digjte kufirin
Në atë fund të motit
Në atë fund të mortit

Drejt qiellit ngjitet përditë
Liri dhe Arbëri
I shkrepin sytë

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen