Mittwoch, 22. Juni 2011

Hana Berisha: HIJA JOTEHija jote

Me hijen e ecjes tende
dhe qetesise se gjurmeve
nuk le drite per nje fjale
qe neser te ta beja ngushellim
une ty edhe pa te pare,
dhe ty pikellim
palos qerpike ne qerpike
çdo meri te tijen
qe nje dite ti thote vetes
sa pa fat qe kisha lind,
nuk jam zane qe te mbroj
ne mekatet e tua
sa here ti ben per te vuajt,
ty lot i pandergjegjshem
qe me vje pa pritese
nje dite valo pa timin emer
shko e puth nje buze 
qe sditi t'i flase nje zemre,
do ec e vazhdoj
shikimin drejt do e dergoj
e as koken nga ty nuk do e leshoj
se nuk jam dimer 
qe ti acar te me roberosh,
do jete vape per heshtjen tende
e do kesh malle per dhimbjen qe le
se me nuk do te kete lule mbi divan.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen