Sonntag, 26. Juni 2011

Kujtim Stojku: HËNAHËNA

Hypur në një kale ari hëna kalëron në qiell
Shoqëruar nga kurora flakërues yjesh të zjarrtë
I gëzohet lirisë tutje larg n’horizontin e thellë
Shkëlqen me rrezet e saj magjike si margaritarë.

N’kupën e kaltër t’qiellit lozin drenuasha t’argjendëta
Më pas çfaqet arusha e madhe dhe ylli polar
Qiellim mbulohet me re të kuqerremta,lulkuqet flakërojnë flake
Endem i përhumbur n’konstelacionet yjore në natën e gjatë.

Dhe pastaj vjen mëngjesi agimi i argjendë zbardh
Dëgjoj këngët e bukura të zoqëve dhe’aromën e këndshme t’luleve
Gjurmët e hënës vijnë e zbehen me kalin e saj të artë
Dielli mbi kreshtat e maleve fillon të duket….

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen