Dienstag, 26. März 2013

Danel Cana: ZGJOHU EMIGRANT

 
ZGJOHU EMIGRANT

Njëzet vjet në emigrim,
Për jet të mir në Greqi.
Askund nuk gjete drejtësin,
Gjithmonë fajtor mbete ti.

Fajtor gjithmonë ti mbete,
Përgjigje nuk ke të kthesh.
Se kurrë nuk begenise,
T’a bësh jetën përshesh.

Me kokën të ulur në punë,
E ballin djersitur në jetë!
Akoma beson, mor lumë,
Se greku do të jap të drejtë!

Se prishe kurrë terezinë,
Të delje në rrugë dhe ti!
Vet grekët braktisin shtëpinë,
Në rrugë kërkojnë “drejtësi”!

Në jete s’pranove kurrë,
Që faqen t’a bëje rrogoz...
Politika se do kështunë,
Që me fatin tonë loz!

Tjetër “drejtësi” ata njohin,
Atë të forcës dhe dhunës...
Me syrin shtrëmbër shikojnë,
Njeriun e ndershëm, të punës!

Atje gjithmon ka fituar,
Ai që bërtet me shumë,
Gjithmonë të humbur kan dalë,
Të urtët si ti dhe unë.

Se populli e ka një shprehje,
Këtë t’a them edhe unë...!
“Sa te mendohet i mënçuri,
Budallaj ka mbaruar punë”

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen