Dienstag, 5. März 2013

Ardi Omeri: STINË DASHURIE

 
STINË DASHURIE

Shpirti nuk ka stinë të ndara,
shpirti është një stinor...
E ndjen kur të flet dhe të çmëndet zemra,
aq sa nuk do të rrijë në kraharor!

Mos loz me ëndrrën,
moj pëllumbeshë flokë artë!
Por puthe,
Puthe me epsh dhe pije me fund,
kur e ndjen të zjarrtë...

Kam lindur me katër njësha,
Ndaj gëzohu që rrembeve një poet!
Linda të këndoj pa moshë e breza,
më bëri të tillë, Perëndia vetë!

Këndomë me zërin e çdo stine,
Bëmë dhe një herë të fluturoj...
Kam kohë që nuk hipi mbi re,
dhe për dashurinë,
Asnjë perëndi si unë, s’di të këndojë!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen