Donnerstag, 26. Mai 2011

Pilo Zyba: ZHANETA


ZHANETA

Perpara te kisha ne bange Zhanet,
Floket metafore derdhur permbi flete.

Pas tyre i teri isha i dashuruar,
I perkedhelja me sy, nuk mundja me duar...

U flisja, me flisnin, me levizje, trillime,
Zemren me merrnin, shpirtin n'enderrime...

Kur binin mbi gjoks, vera puthte boten,
Mbi to doja jetes te vendosja koken...

Dhe te enderroja mijra fluturime,
Neper qiellin tend, te lumturise time...

Lumi jetes rrodhi mbi fusha e mbi gure,
Por imazhin tend, s'e permbyti kurre...

Ne galeri te shpirtit ka mbetur gravure...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen