Montag, 9. Mai 2011

Hajdin Morina: MAGJIA E DURRËSIT


MAGJIA E DURRËSIT

Qiell e det seç përqafohen
Me zjarr me kaltërsi
Lundroj nëpër ujëvara flokësh
Lundroj nëpër ujëvara sysh

Mes qiellit dhe detit jetoj
Nuk jam në tokën e vogël
Që nuk vërehet fare

Jam mbështjellë me kaltërsinë
Dhe me lirinë që ta fal qielli
Dhe ta merr toka

Mes qiellit dhe detit do ta lë
Fytyrën kujtimin për Nënën
Poezinë dhe gjithë bukurinë

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen