Samstag, 21. Mai 2011

Pilo Zyba: NESE


NESE

Nese vargu mike spaska
Embelsine e buzes tende,
Me rrembim hidhe perjashta
Si nje rrobe te grisur menge…

Po nuk pati ngjyre e shije
Qe ka syri yt i bukur,
Ne mallengjim e kote te bie
Artist s’behesh me te lutur…

Nese vargu nuk kendohet
S’ka rrahje si zemra jote,
Vepra shpejt do te harrohet
Ne rrjedhen e kesaj bote…

Nese veten tuaj s’shihni
Neper kenget qe kam ngritur,
Rrugeve ato i grisni
Dhe me quani, te lajthitur…

Dhe me thoni pa pase dhimbje;
- Paska vdekur qe ne lindje…

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen