Mittwoch, 1. August 2012

Fran Ukcama: NË FAQEN TENDE KU TUTET FLUTURA

 
 


NË FAQEN TENDE
KU TUTET FLUTURA

E lemuera ,faqja e bukura,
si dardha e molla në krye alpe,
ka frigë mos prish, nuk ulej flutura,
o zot pse me nise, çka pate..

O zot në faqen ku s`ulej as bleta,
dhe rrezja i shmangej në agim,
po ç`pati e ra kjo zemra e shkreta,
e buza ime që mbet aty..

E tash dhe grerëzat vijnë verdallë,
dhe lulet shpirtit i ka zënë vaji,
po faqja mbeti kuq e bardhë,
dhe zemra ime si at` ditë Maji..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen