Dienstag, 28. August 2012

Sevdije Rexhepi: SHPRESËJETA

 
SHPRESËJETA

Kalova...
Nëpër Via Egnatia
Lexova lavdinë
E lindje – perëndimit dikur
Veriu e Jugu
Me bisht të syrit më përcjellin
Pa dashje...
Provokatore për dreq u bëra
Dëshmitare në grindje akrepash
Dhe orë që njëra – tjetrën gëlltisin
Në sfond dëgjoj zëra poliglotësh
Që ditës i ngecin në orbitë
Nëpër rrugë shkronjash
Ecje e lehtë të mos thyhen ato
Mbështjellur me petkun e shpresëjetës


Sevdije Rexhepi
Nga përmbledhja "Baladë mbi Balad"

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen