Dienstag, 12. April 2011

Smajl Lushtaku: RRUGA E KORBAVE


RRUGA E KORBAVE!

Dheu kundermonte barot dhë vdekje
çizmja KARPATE shkeli në cdo prak,
duke tharë barin dhe këputur lulët
tokën e djegur tu e larë n'gjak!

Çelsat cingrronin teneqet gumëzhijnë
simfoni e vdëkur në teatrin tim,
rrugëtimi i KORBANE u hap nga Perendimi
të braktisur metropoleve si femijë jetim!

Shtegtimi behëj në tufa dhë grigje
'Tokës se Premtuar''i ramë kryq e terthurë,
mysafir të pa ftuar nga stuhitë Ballkanike
NOMAD MODERN më t'bardhin flamur!

E zeza eshtë e errët ne mungesë të bardhësisë
leshi i kokave tona ngjante ne katran,
tash dele të bardha më fytyra limoni
po të ishte Shekspiri vallë c'kishte per t'thanë!

Erdhem ti mbijëtojm zh'bërjes dhë katrahurës
çdo ditë po futemi n'damarët e ksaj tokë,
humbëm natyrshmerinë dhe identitetin
kush do ja thajë lotin atje nenës loke!

Me vetë morem tesh dhe kotësh
rraqe,fotografi,libra dhë kupa caji,
femijët si statuja ketu qe frumojnë
do mbësin pa ADRËSË ter jetën në vajë!!!

 Smajl Lushtaku - Prekazi

1 Kommentar:

  1. Realitet i hidhur dhe i dhimbshem qe vetem ai qe e ka provuar din ta qes kaq bukur ne vargje ,ku i gjetem keto fjale keto vargje ,jane thell ne shpirtin e vet poetit ne shpirtin tone i gjetem ne keto rruge te pa fundme ....!!!!!

    AntwortenLöschen