Montag, 25. April 2011

Arlinda Lala: TRI POEZI
LULJA


A mund te vrapoje 
një lule
edhe përbrenda ëndrrës
dhe shpirtit,
dhe si duket hija
e saj,
E këpus për t'i marre 
ere,
pa arome askund nuk mund
te nisem,
SHPRESES as LULEVE
nuk u pëlqen shporta.
                     
                  
BOTA NUK ESHTE E ATYRE


Bota nuk eshte e atyre
te cilet mendojne 
se mund te blejne perendine,

e jane milingona
ne rrugen e jetes 

Bota nuk eshte as e atyre
qe enderrojne se edhe hena 
mund t ju behet dielll,
e rruga argjend

ne fund do te mbesin 
vetem gote pa uje dhe drite

                                 

HESHTJA NE DHOME


Nganjehere cdo gje
eshte e mbuluar
me heshtje ne dhome
kukullate mia te varura
neper mure
pikturojne dhimbjen

vazoja e kthyer permbys 
loton ne heshtje
per nje lule hene, 
kapela ime e pikelluar
e shikon pasqyren,
une meditoj me 
kukullat e mia,
ne heshtje e pikturoj 
merzine ne dhome...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen