Montag, 11. April 2011

Pjeter Zefi: SHQIPONJA E LIRE


SHQIPONJA E LIRE

Diku atje mbi kreshta te larta malesh,
Fluturon shqipja e krahet nder n’ajri'.
Poshte lugines rrjedh uji bore kristalesh,

Natyra veshe me lule stolis nje Shqiperi.

Fluturon plot hare e çan ajrin me deshire,
Drejt trojeve te Kosoves nuk e ndal shtegtimin .
Rruga krejt e paster mbi qiellin e dlire,
Nga njera ane tek tjetra me vehte ka bekimin.

Ulet mbi nje kreshte ku gdhendet lavdia,
E heronjve qe gjakun derdhen mbi kete dhe’,
Mbremjes se bute , dridh telat çiftelia,
Tingujt e magjishem i kendojne jetes se re.

Mbi qiellin e luftes kur gjemonte rrufeja,
E shqipes ja priste krahet mbi Kosove.
Ne trojet shqiptare sot hapen shtigje te reja
Nuk njeh pengesa kur therret gjaku i jone.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen