Samstag, 15. Februar 2014

Shaban Cakolli - Kur të kthehem

 
 
KUR TË  KTHEHEM 
NJË DITË
 
Një ditë kur të kthehem
nga ky mall i ndryshkur
Do të mbjelli  lule
mbi  varrin  e gjyshit
 
Në male e fusha
do të bëjë   verime
Do të e puthi baltën
kudo në tokën time
 
Do të shfryaj  mallin
që më dogji  flakë
në ndeja me djalin
dhe nënëloken  plakë
 
Do të shuaj  etjen
Që më ka përvëlua
nën  hijen e shelgut
Aty  kam një  krua
 
Në mes njerëzve t´mijë
prore do t´qëndroj
Kam  me u djegë  me u shkri
më vendin sé lëshoj.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen