Sonntag, 20. April 2014

Agim Gashi - Erdhën Pashkët

 
ERDHËN PASHKËT

Erdhën Pashkët, ndrit hareja,
Në këtë tokë të Skënderbeut, 
Nënë Tereza lart te Krishti
Lutet për liri t´Atdheut.

Shumë urime ju shqiptar
Pashkët sot që i festojmë, 
Jetë të lumtur e tolerance
N´tokë të Arbërit të gëzojmë.

Se ka thënë Zoti i qiellit
Jezu Krishti me u ringjallë, 
Me shpërnda n´botë dashurinë
Edhe armikun me e falë.

Sa madhështore e sublime
Është falja me shpirt e zemër, 
Me u shporr mallkimi e urrejtja
Dashuri e quajnë me emër.

Unë vjershëtori nga mërgimi
Ngado urime du me dergu, 
Qoftë i bardhë populli e atdheu
Jezu Krishti qoftë lavdëru.

Jemë shqiptar në tokë të Arbërit
Këtu Zoti na ka qitë, 
Kush sot lutet n´gjuhën shqipe
Ka me e pas të bardhën dritë.

Këtë gjuhë të ëmbël na e fali Zoti, 
Dhe Jezusi shqip na flet,
Sa t´jetë bota me jetue
Vetëm shqip me milona vjet.

Populli im kudo që gjendet
Pastë jetë e dashuri, 
Mbretëroftë paqja dhe mirësia
Kah i thonë Arbëri.

Düren, 20.04.2014

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen