Donnerstag, 1. September 2011

Slender Berisha: KËNGË E THJESHTË PËR BABËN


 
 
KËNGË E THJESHTË PËR BABËN

Ti s'duhej të ikje,
Aq shpejt,o babush!
Ne ende s'ia kishim thënë,
Të gjitha njeri-tjetrit.

Ti që na sillje,
Erën e freskët të librit,
Shtator për shtator.
Ti që na sillje libra,
Dhe bukë lepuri,
Në çantën e vjetër.

Ti s'duhet të shkoje aq shpejt,
S'ishte koha,o babush!
Ne s'ia kishim thënë të gjitha,
Njëri-tjetrit.

Pandehëm se dole si dilje çdo ditë;
Andej kah Marashi,
Andej kah Bimbashi,
Nën hije të blinjve të çelur.

Të pritëm të ktheheshe,
Si ktheheshe çdo ditë;
Duarplotë,
Sytë plot dritë,
Zemrën prush.

S'e bëmë mend,
Se kjo udhë;
Ish udhë pa kthim,
O,babush!

1989,Burgu i Prizrenit

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen