Donnerstag, 1. September 2011

Fran Tanushi: ,,EKSKURZION’’ BARBARESH


,,EKSKURZION’’ BARBARESH

kokëvarur shkuan
më barrën e plaçkës shekullore
para flakëve më tym kundërmues
prej tokës së djegur
në shekuj

mbi liqej gjaku
grykat e maleve deponuan
kafkat e tyre gjysmake
si dëshmi tmerri
e ,,ekskurzioneve’’ barbare

fara e brisht
kërkon ndonjë bisht
modus zvaranikesh
e kockave të krimbosura
më kundërmim qelbi

miqesi dhelpëre
ëndrroj i,, ngrati’’
në kolonë kafkash
që si mbane ky dhe
erdhi kryelugati

me ar(o)mën e re
plotë lule më gjemba
ëmbëlsirë dhe diktate
lugat si sot si dje
shporru n’kule të samës sate

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen