Dienstag, 25. Dezember 2012

Rrahim Sadiku: Vite rilindjeje

 
Vite rilindjeje

Ata na e kishin frikën
Ne kishim lirinë në sy e në zemër
Kishim besimin
Andaj secili kishim nga disa roja rrotull
Secili nga disa nuhatës më tej
Secili as donte t’ia dinte për ta
Mateshim me peshë atdheu
Ata as pendë sorre nuk ishin atëherë
Ata na e kishin frikën
Frymëmarrja jonë edhe kur e shrregullonin torturat
Mbushte jetë atë që ata e donin të vdekur
Ne jetonim e jetësonim dhe idealet
E të gjitha gjeneratave kapur fytafyt me armikun
Për Atdhe
!

1 Kommentar: