Sonntag, 6. Juli 2014

Erblina Përparim Hoxha - Tri poezi


Shpirt i humbur

Botën e vet e ka
Sytë i shohin ngjyra tjera
Buzeqeshjën e ka krejt ndryshe
Plot jetë dhe dashuri
Shpirt i përhumbur
Në shtigjet e ënërrave...


 
Me gjuhën e shpirtit

Shpesh pyes veten
Deri kur do i falem
Durimit dhe vetemise
Në këtë botë me pak ngjyra

E veshtire qënka jeta
Kur zgjidhjet janë të huaja
Përballë pafuqisë sime
Dhe ëndërrave të shumta

Më thuaj zoti im
Kur do të vij dita
Të flasë
Me gjuhën e shpirtit

 
Drini

Shikimi i tij më bën të ndjej
Aromen e jetës
Ëndërrat merrin trajtë tjetër
Dhe përnjëherë
Fillojnë të çelin të gjitha lulet

Buzeqeshja e tij
I bën të vallëzojne edhe engjujt
Ai është Drini i vogël
Që i jep gjalleri shtëpisë
Lum une për nipin tim...


___________
Redaktoi: Haxhi Muhaxheri

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen