Samstag, 29. Juni 2013

Pal Sokoli: BISEDË ME NJË LULËGJAKU


Pal Sokoli

BISEDË ME NJË LULËGJAKU

Lulëzo, oj lulëzo
e hijesho me plot shkëlqim
synthpetalët drejt ka Dielli
fletëblertat gufullim.

Nganjëher, të kam zili
kur erë gjaku kundërmon
çke qe futesh në saksi
kate të thikta, e hijeshon.

Ec n' parmak të Kullës ime!
rreth oxhakut, (t)djegë shumë mallë
rritësh më lotin e nënës time
skuqësh më gjakun qe të kam falë.

Dhe të dehëm në evokime
ti venitë unë përmalluar
oh si shëlqejmë të dy bashkë
Gjak dhe Lot të mishëruar.

Ose i hidhem Drinit në zëmër
për një çast ti ndaloj rrjedhë
o të m'kthej në start të jetës
o të m' kthej lotin që kam derdhë.

19.05.13

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen